X

Het kiezen van een stof

Bij het kiezen van de stof op een meubel telt in de eerste plaats uw persoonlijke smaak. Meubelstoffen zijn een belangrijk element bij het inrichten van het interieur dat u voor ogen heeft. Daarnaast moeten meubelstoffen berekend zijn op hun toekomstig gebruik en daar is objectieve, betrouwbare informatie voor nodig.

Hieronder een uiteenzetting van het gebruik van de meest voorkomende categorieën meubelstoffen.

  • Decoratief gebruik: Stoffen in de gebruiksklasse Decoratief gebruik hebben een geringe slijtweerstand en zijn alleen geschikt voor gebruik op zitmeubelen die uitsluitend een decoratieve functie hebben. Bijvoorbeeld een siermeubel in de hal of slaapkamer, waarop hoogst zelden iemand even zit.
  • Normaal woongebruik: Meubelstoffen in de gebruiksklasse Normaal woongebruik zijn bestand tegen dagelijks enkele uren gebruik in een gemiddelde gezinssituatie. Wel dient daarbij bedacht te worden dat op zichzelf niet ongebruikelijke gewoontes en situaties kunnen leiden tot een meer dan normale belasting van de meubelstof. Bijvoorbeeld een zitplaats voor de TV die dagelijks vele uren wordt gebruikt.
  • Licht woongebruik: Meubelstoffen in de gebruiksklasse Licht woongebruik zijn geschikt voor meubelen die voorzichtig en niet dagelijks worden gebruikt.
  • Intensief woongebruik: De gebruiksklasse Intensief woongebruik geeft aan dat hier sprake is van een sterke meubelstof die bestand is tegen dagelijks enkele uren intensief gebruik, bijvoorbeeld in een druk gezin. Deze gebruiksklasse wordt ook aanbevolen wanneer er sprake is van een vaste zitplaats voor de TV die dagelijks vele uren wordt gebruikt.
  • Intensief woongebruik + werken: Extra sterk zijn de meubelstoffen in de gebruiksklasse Intensief woongebruik + werken. Het begrip werken geeft aan dat deze stoffen ook geschikt zijn voor gebruik in werksituaties. Een vergelijkbaar gebruik kan ook in de woonsituatie voorkomen, bijvoorbeeld een computer-werkplek thuis. Meubelstoffen in deze gebruiksklasse kunnen dagelijks vele uren intensief worden gebruikt.

Naast de talrijke mogelijkheden voor woongebruik bieden wij een uitgebreide keuze aan materialen voor caravankussens, bootkussens en kussens voor bijvoorbeeld lounchesets in de tuin. Zowel toereikende vulling als ook waterafstotende stof behoren daarbij tot de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor advies.

Stoffeerderij de Kussenmakerij
Molenstraat 164
7321 BJ Apeldoorn

Telefoon: 055 360 12 43
E-mail: info@kussenmakerij.nl

Juridische informatie

Website door InterXL