Loungekussens

Loungesets zijn tegenwoordig in vrijwel iedere tuin onmisbaar. Er wordt doorgaans veel aandacht geschonken aan het design en bespaard op de kussens. De kwaliteit van het zitten, ontspannen en genieten wordt doorgaans toegeschreven aan de stoel en niet aan het kussen. Bovendien heeft u bij de aanschaf meestal geen keuze uit stoffen of vullingen die bij u passen. De stof die voor loungekussens gekozen wordt is essentieel voor de duurzaamheid van het kussen. 


Verkleuring loungekussens(buiten kussens)

Bij de keuze van een stof dient er rekening gehouden te worden met zonlicht dat verkleuring kan veroorzaken. De outdoor-stoffen die wij u kunnen adviseren zijn er in vrijwel alle mogelijkheden dessins, maar hebben de eigenschappen  kleurecht en waterafstotend te zijn.Zo hoeft u niet bang te zijn wanneer er een bui regen over komt.

Maatwerk dat past!


Schimmel- en vochtplekken in loungekussens

In tegenstelling tot gewone buitenkussens voor een stoel, blijven loungekussens vaak langer buiten liggen. Daar waar de vochtigheid met name ’s avonds toeneemt kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor uw kussens. Bij een combinatie van een verkeerde vulling en geen weersbestendige stof, ontstaan naar verloop van tijd vaak schimmel- en vochtplekken. Buiten het feit dat de kussens voor buitengebruik zijn bestemd, is de opslag in de winter ook vaak op een vochtige plek. Van het kiezen voor kwalitatieve, vochtafwerende stof heeft u dus het hele jaar profijt!

 

De vulling van loungekussens

Daar waar er veelal aandacht wordt geschonken aan het uiterlijk van een kussen, is de vulling minimaal net zo belangrijk. Wij leveren maatwerk, zodat het zitcomfort van uw kussen past bij uw wens. Rug- en nekklachten zijn vaak het gevolg van een verkeerde zithouding. Ieder kussen dat verkocht wordt bij een loungeset, is gemaakt op basis van een standaard. Een dik, dun, veerbaar of stug kussen is simpel te realiseren door de vulling te veranderen.

 

De afwerking van loungekussens

In overleg zijn er diverse manieren mogelijk om uw kussens af te werken. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een biesje of een strook. In sommige gevallen is een afritsbare hoes wenselijk en zijn er mensen die twee soorten hoezen laten maken om af en toe te wisselen. Kortom: U kunt uw wensen kenbaar maken of wij helpen u met het maken van de juiste keuze.Voor iedere maat kussens kunt u bij ons terecht!

Comfort en functionaliteit