X

Koudschuim, het comfortschuim voor uw kussen!

Op zoek naar een vulling van hoge kwaliteit en lange levensduur? Ga dan voor koudschuim, want daarmee zit u altijd goed. Dit schuim biedt u bijzonder veel zitcomfort dankzij de hoge elasticiteit, waardoor het ook nog eens een langere levensduur heeft.

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een schuim dat veel gebruikt wordt in onze kussenmakerij. We noemen het ook wel HR (high resilience) schuim. Dit betekent schuim met een hoge veerkracht. Koudschuim is materiaal dat zeer geschikt is voor intensief gebruik. Het heeft namelijk een open en onregelmatige celstructuur waardoor het materiaal goed ademt en vocht afvoert. Door deze celstructuur is koudschuim duurzamer dan polyether. Koudschuim wordt ook wel comfortschuim genoemd omdat het van hoge kwaliteit is en een lange levensduur heeft.

Voor- en nadelen van koudschuim

Voordeel van koudschuim is dat het schuim vormvast is en goed terugkomt in zijn oorspronkelijke vorm. Het is een comfortschuim dat zich goed vormt naar uw lichaam, zonder kans op kuilvorming. Dit in tegenstelling tot polyether. Daarnaast is koudschuim antiallergisch, antischimmel en anti-rot. Hierdoor is koudschuim zeer geschikt voor buitengebruik in tuinmeubels en bootkussens.

Meer voordelen van koudschuim zijn:

  • Vocht doorlatend
  • Brandvertragend
  • Duurzaam
  • Ventileert goed
  • Voelt koel aan
  • Geschikt voor intensief gebruik

Koudschuim kent eigenlijk geen nadelen.

Uw fauteuil, kussens of stoel laten stofferen met koudschuim?

Is de keuze op koudschuim gevallen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. U kunt ook via het contactformulier contact met ons opnemen. Wij zullen snel contact met u opnemen.

U kunt ook bij ons terecht voor polyether en Pantera.

Website door InterXL