X

Leer voor de bekleding van uw meubels

Bij Stoffeerderij de Kussenmakerij zijn wij niet alleen gespecialiseerd in meubelstoffering, maar ook in leerbekleding. Naast onze uitgebreide collectie meubelstoffen kunnen wij u, door onze samenwerking met verschillende top-leveranciers, een fantastisch aanbod meubelleer presenteren.

Verschillende soorten leer

Wanneer u uw meubels wilt laten bekleden met leer is het goed om te weten dat er diverse keuzes zijn in soorten leer. In onze stoffeerderij werken wij met drie soorten leer, te weten: vol-aniline, semi-aniline en afgedekt leder (ook wel gedekverfd of gelakt leder genoemd).

Vol-aniline leer

Vol-aniline leer is de meest natuurlijke ledersoort die we kennen en behoort tot het topsegment. Alleen de allerbeste huiden komen in aanmerking. Omdat deze ledersoort uitsluitend van vat-geverfde kwaliteit is (het leder wordt in een vat geverfd waardoor het uitzonderlijk soepel blijft) en voorzien is van een beschermde coating beschikt het over een mooie natuurlijke uitstraling. Alle natuurlijke tekeningen van de originele huid zijn en blijven zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat geen twee huiden hetzelfde zijn en u iets exclusiefs in huis haalt.

Voordeel van vol-aniline leer is dat het erg zacht en soepel aanvoelt. Daarnaast is het in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel omdat het goed ventileert. Nadeel van vol-aniline leer is dat het erg kwetsbaar is en gevoelig voor vlekken en verkleuring. We raden dit type leer dan ook niet aan voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren.

Semi-aniline leer

Semi-aniline is vergelijkbaar met vol-aniline leer. Het is, net als vol-aniline leer, een duurzame leersoort waarin bijna alle natuurlijke kenmerken zichtbaar zijn. De natuurlijke nerf van het leer is zichtbaar omdat de huiden slechts licht gecorrigeerd zijn.

Het verschil tussen vol- en semi-aniline leer is dat de laatste is voorzien van een dun beschermlaagje. Dit dunne laagje beschermt het leer tegen vocht en vuil waardoor het iets beter bestand is tegen vlekken en verkleuring. Semi-aniline leer is dus gemakkelijker schoon te houden dan vol-aniline leer, wat een fijn voordeel is. Nadeel van semi-aniline leer is wel dat het door het beschermlaagje iets minder natuurlijk oogt en voelt in vergelijking met vol-aniline leer en het ondanks de beschermlaag toch gevoelig is voor verkleuringen.

Gedekverfd leder

Gedekverfd leder wordt ook wel gepigmenteerd leder of gelakt leder genoemd. Het is de minst kwetsbare soort leer. Voor deze leersoort worden huiden gebruikt die niet voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van vol- en semi-aniline leer. De huiden worden voorzien van een verfcoating waarin eventueel nog een nerfcorrectie plaatsvindt. Dit betekent dat oneffenheden in de huid verdwijnen waardoor het grootste gedeelte van de natuurlijke tekening verloren gaat.

Voordelen van gedekverfd leder zijn dat het leer duurzaam en is en minder snel slijt bij intensief gebruik. Daarnaast is het leer goed uv-bestendig en kleurvast zodat verkleuringen door zonlicht worden tegengegaan. Tevens is gedekverfd leer door de dikkere toplaag beter te onderhouden en goed schoon te maken. Nadeel van gedekverfd leer is dat door de dikkere toplaag het leer minder goed ademt, dit kan ervoor zorgen dat het leer na verloop van tijd kan barsten en/of slijtageplekken kan vertonen door uitdroging. Goed onderhoud is dus erg belangrijk.

Onze leveranciers van leer

Het leder waarmee wij werken is van topkwaliteit en afkomstig van Nederlandse en Europese leveranciers. Wij stellen ze graag aan u voor.

Bruno Monte Leather

Bruno Monte is een Nederlandse leverancier van leer die staat voor topkwaliteit. Bruno Monte onderscheidt zich door alleen te werken met de beste en mooiste huiden die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit heeft er mede voor gezorgd dat steeds grotere meubelmerken Bruno Monte Leather weten te vinden.

Van Leeuwen Leder

Van Leeuwen Leder is een Nederlands familiebedrijf dat al bijna 100 jaar actief is in de ledermarkt. Dit is te danken aan het feit dat Van Leeuwen Leder ervoor heeft gekozen om uitsluitend met kwaliteitsproducten en betrouwbare leveranciers te werken. Van Leeuwen Leder heeft als missie dat ze de beste totaalleverancier aan alle branches met een naaimachine willen zijn. Dit doen ze door de focus te leggen op leer, kunstleer, technisch textiel en accessoires.

Hillmann Leder

Hillmann Leder is een Duits familiebedrijf welke is opgericht in 1947. Het leder afkomstig van Hillmann is milieuvriendelijk vervaardigd uit geselecteerde onbewerkte huiden. Dit houdt in dat alle producenten worden geselecteerd op basis van de hoogste ecologische inkoopcriteria en daarnaast moeten voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Hillmann Leder is een toonaangevende Duitse leverancier van meubelleer, autoleder, natuurlijke huiden en producten voor leerverzorging.

Deletex Leder

Deletex, gevestigd te Waregem in België, is in 1995 opgericht. Door een samenwerking aan te gaan met de beste looierijen en producenten is Deletex in staat om kwaliteitsproducten te leveren. Ze onderscheiden zich met een sterk programma van autoleder, meubelleder en kunstleder.

Ohman Leer

Ohmann Leer, opgericht in 1934 en gevestigd in Nederland, houdt zich bezig met de in- en verkoop van leer wereldwijd. Ze leveren meubelleder aan de professionele markt van de meubelindustrie, stoffeerders en projectinrichters. De Ohmann collecties zijn van hoogstaande kwaliteit, zeer gebruiksvriendelijk, breed toepasbaar en daarnaast prima geschikt voor intensief gebruik.

G+H Leder

Het in 1980 in Duitsland opgerichte G+H Leder biedt een uitgebreide collectie leer ten behoeve van ambacht en industrie. Ze staan voor een eerlijke prijs voor de beste kwaliteit.

Meer weten over de mogelijkheden van leer?

Wanneer u nog vragen heeft met betrekking tot het bekleden van uw meubels met leer kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord en kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. Wij kunnen u van een goed en eerlijk advies voorzien zodat u de juiste keuze kunt maken.

Andere materialen en vullingen

Naast leder gebruiken wij ook katoen, wol en polyester voor bekleding van meubels. Ook bieden wij een uitgebreide keuzen in materialen voor buitengebruik voor bijvoorbeeld caravan- en camperkussens, bootkussens op maat en tuinkussens. En ook met vulling voor uw meubels kunnen wij u van dienst zijn.

Website door InterXL