X

Stoffen voor buiten

Naast onze uitgebreide collectie leer en meubelstoffen beschikken wij ook over een mooie collectie stoffen voor buiten. Deze buitenstoffen zijn van een hoge kwaliteit en zeer betaalbaar. In onze collectie stof voor buitenkussens vindt u de allernieuwste dessins en kleuren waardoor er gegarandeerd iets bij zit van uw keuze.

Wat zijn belangrijke eigenschappen van stoffen voor buiten?

Wanneer uw kussens de hele lente en zomer buiten blijven moeten ze goed bestand zijn tegen regen en andere weersinvloeden. Vrijwel alle fabrikanten van outdoorstoffen zorgen ervoor dat hun stoffen vuil- en waterafstotend zijn. De stoffen worden voorzien van een speciale coating die voor een goede bescherming zorgt. Deze nabehandeling zorgt ervoor dat vuil, vlekken en water bijna geen kans maken op uw tuinkussens.

Naast regen is de invloed van de zon groot. Deze zorgt er namelijk voor dat gewone stoffen snel zullen verkleuren. Het is dus belangrijk dat wanneer u een stof voor uw buitenkussens kiest u erop let of deze UV-bestendig is, of kleurvast. Het zou zonde zijn wanneer u na één zomer uw buitenkussens alweer weg wilt doen omdat deze verkleurd zijn. De outdoorstoffen waarmee wij werken zijn getest op UV-bestendigheid en kleurvastheid waardoor wij kunnen garanderen dat uw kussens hun kleur zullen blijven behouden, zelfs al schijnt de zon er de hele dag op.

Stoffen voor buiten van Trekatex

In Trekatex hebben wij een goede en betrouwbare leverancier gevonden voor onze stoffen voor buiten. Hun Sunproof outdoorstoffen worden getest via de speciale testmethode voor buitengebruik; BS EN ISO-B04. Deze methode test de kleurechtheid, de UV-bestendigheid en het verweringsproces van de stoffen. Door deze methode kan Trekatex garanderen dat de stof jarenlang mooi en fris blijft zodat u optimaal kunt blijven genieten van uw tuin- of loungeset.

Niet alleen beschikken de Sunproof outdoorstoffen over de bovengenoemde eigenschappen voor buitengebruik, maar ze zijn ook nog chloor- en zeewaterbestendig, en schimmelvrij. Verder zijn de stoffen ook nog eens milieuvriendelijk (Oeko-Tex standaard 100 gecertificeerd) en recyclebaar.

Stoffen voor buiten van Dux

Naast Trekatex hebben wij ook in Dux International een betrouwbare leverancier van stoffen voor buiten gevonden. De stoffen van Dux komen in twee collecties:

  • Acrisol: deze collectie buitenstoffen is zacht en voelt aangenaam aan. Acrisol is gemaakt van 100% Dralon en is geproduceerd in Spanje. Niet alleen is de stof milieuvriendelijk, het is ook erg goed bestand tegen vlekken.
  • Agora: de Agora-collectie van buitenstoffen is van een nog hogere kwaliteit dan de Acrisol-collectie. De stoffen zijn erg duurzaam en dit ziet u terug in het feit dat vlekken en kleurvervaging niet voorkomen bij deze stoffen. Zelfs na langdurige blootstelling aan zonlicht of reinigen met bleekmiddel blijven de kleuren mooi!

Beide collecties van Dux komen in vele soorten dessins zoals uni’s, strepen en bloemmotieven zodat er een groot scala aan combinatiemogelijkheden is.

Toepassingen van stoffen voor buiten

Deze uitstekende eigenschappen van de outdoorstoffen van Trekatex en Dux hebben ervoor gezorgd dat we ze hebben geselecteerd als beste keuze voor onze outdoor toepassingen als tuinkussens op maat en loungekussens op maat.

Meer informatie over onze stoffen voor buiten

Bent u geïnteresseerd in onze stoffen voor buiten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en voorzien u graag van een eerlijk advies.

Andere materialen en vullingen

Wist u dat u naast de outdoorstoffen voor buitengebruik u ook bij ons aan het juiste adres bent voor het bekleden van uw meubels met stof of leer? Ook kunt bij ons terecht voor vullingen middels koudschuim, polyether of Pantera. Tevens bieden wij een uitgebreide keuze in kussens op maat.

Website door InterXL