X

Polyether, het flexibele en veerkrachtige schuimrubber

Stelt u niet weinig eisen aan de vulling van uw stoel of bank met betrekking tot zitcomfort? Dan is polyether een goede optie. Polyether vindt u meestal standaard in kussens en is ideaal voor personen die van een stevige zit houden.

Wat is polyether?

Polyether is een compact schuimrubber wat is uitgebouwd uit cellen die klein en gelijkmatig zijn. Door deze opbouw kan het goed ademen en laat het de lucht goed door. Wanneer u op een polyether-kussen gaat zitten en weer opstaat veert het materiaal snel weer terug in de oorspronkelijke vorm. Polyether is verkrijgbaar in verschillende hardheden die in SG worden aangegeven. Hoe hoger het SG hoe beter de veerkracht. Voor meer informatie hierover kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij leggen het u graag uit.

Voor- en nadelen van polyether

Voordeel van polyether is dat het zeer geschikt is voor matig tot normaal gebruik en het materiaal u goede ondersteuning biedt. Daarnaast is polyether reukloos en stofvrij wat voor mensen met allergieën erg fijn is. Naast antiallergisch is polyether ook warmte-isolerend. Het neemt gemakkelijk lichaamstemperatuur aan houdt dit ook vast. Als kers op de taart heeft polyether een zeer gunstige prijs vergeleken met de andere vulmaterialen.

Elk voordeel heeft ook zijn nadeel, want polyether mag dan goedkoper zijn dan Pantera en normaal koudschuim. Het heeft helaas wel een kortere levensduur dan genoemde vulmaterialen en zal er na langere tijd kuilvorming ontstaan. Het is dus belangrijk om goed bij uzelf na te gaan hoelang u van plan bent met het zitmeubel te doen en hoe intensief u het zitmeubel wilt gebruiken. Op basis hiervan kunt u het beste de beslissing maken om wel of niet voor polyether te gaan. Tevens kan polyether zweterig aanvoelen bij gebruik.

Uw fauteuil, kussens of stoel laten stofferen met polyether?

Overtuigd van polyether als vulling voor uw zitmeubel? Contact ons voor een vrijblijvende afspraak. U kunt ook via het contactformulier contact met ons opnemen. Wij zullen hierop snel contact met u opnemen.

U kunt ook bij ons terecht voor koudschuim en Pantera.

Website door InterXL