X

Vulling met koudschuim, polyether of Pantera

Bij het (her)stofferen of restaureren van een bank, stoel of loungeset komt meer kijken dan alleen bekleden. Het materiaal onder de stof is namelijk net zo belangrijk. Uw meubel kan er nog zo mooi uitzien aan de buitenkant, als u erop gaat zitten en u zit in een kuil betekent dit dat de vulling niet meer in goede staat is.

Bij Stoffeerderij de Kussenmakerij kunnen wij u hiermee helpen. Uw bank of stoel hoeft niet bij het grofvuil, want wij kunnen deze met een nieuwe koudschuim-, polyether- of Pantera-vulling vullen zodat hij weer als nieuw is. Wij garanderen weer jaren zitplezier!

Net zoals bij meubelstoffen, leder en outdoorstoffen wordt bij vullingen ook gebruik gemaakt van verschillende materialen. In de regel gebruiken we polyether of koudschuim, daarnaast ook Pantera. Hieronder zullen we per soort uitleggen wat voor materiaal het is en wat de voor- en nadelen zijn.

Koudschuim

Koudschuim is een schuim met een hoge veerkracht en wordt ook wel High Resilience (HR) schuim genoemd. Het schuim heeft namelijk een open celstructuur waardoor het materiaal beter kan ademen en vocht goed af kan voeren. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat koudschuim een hoogwaardig comfortschuim is met duurzame eigenschappen.

Koudschuim wordt veel gebruikt in zitkussens en rugkussens voor tuinmeubels en bootkussens. Dit kan doordat koudschuim van nature anti-schimmel en anti-rot is. De ideale eigenschappen voor kussens die gemaakt zijn voor buitengebruik.

Doordat kuilvorming bij koudschuim niet voorkomt kunt u jarenlang genieten van uw kussens.

Polyether

Polyether is een schuim dat erg flexibel is en bestaat uit kleine gelijkmatige open cellen waardoor het materiaal goed kan ademen.

Polyetherschuim kan gebruikt worden voor binnen en buiten en is een goede keus wanneer u uw kussens niet te intensief gebruikt. Het heeft namelijk een kortere levensduur dan koudschuim. Dit komt doordat het minder veerkrachtig en doordat er bij intensief gebruik kuilvorming kan ontstaan.

Daar tegenover staat dat polyetherschuim een stuk voordeliger is dan koudschuim.

Pantera

Pantera is een schuim dat speciaal is ontwikkeld voor hoogwaardige producten en wordt veel toegepast in de medische wereld. De celstructuur is open en grillig en heeft een hoge dichtheid wat zorgt voor betere ventilatie en vochtregulatie.

Pantera koudschuim zorgt, o.a. door de hoge vormvastheid en goede ondersteuning, voor vermindering van het aantal drukpunten op uw lichaam zodat u optimaal kunt genieten van uw kussens. Dit product is ontwikkeld voor optimaal comfort en scoort daarom hoog op alle belangrijke eigenschappen van comfortschuim.

Nadeel van Pantera is dat het, door de hoge kwaliteit, een stuk duurder is dan koudschuim en polyether.

Gebruik van vullingen

Wij gebruiken vullingen bij het stofferen van banken, stoelen en fauteuils en voor kussens op maat voor bijvoorbeeld in uw tuin, caravan/camper of boot. Ook bij projectstoffering worden vullingen toegepast.

Meer informatie

Wilt u uw bank, stoel, fauteuil of kussen opnieuw laten vullen met koudschuim, polyether of Pantera zodat u weer jaren zitplezier beleeft? Neem dan contact met ons op. Wij maken alle vullingen op maat en voorzien u graag van een passend en eerlijk advies.

Website door InterXL