X

Antwoorden op veelgestelde vragen

Opmeten

Wat bedoelen jullie met de dikte, breedte en diepte / hoogte van een kussen?

  • Dikte = de afstand tussen de zitting / rugleuning en jouw zitvlak, als je op het kussen zit.
  • Breedte = de afstand tussen de linker en rechter zijkant van het kussen.
  • Diepte / hoogte = bij zitkussens de afstand tussen de voorkant van de zitting en de rugleuning, bij rugkussens de afstand tussen de onderkant van de rugleuning en de bovenkant ervan.

Waar moet ik op letten bij het opmeten van zitkussens?

  • Tel bij houten tuinmeubels 1 cm op bij de diepte van de kussens. Dan zit je straks niet met je benen tegen een harde houten rand, maar steekt het kussen iets over.
  • Voor stoelen en (picknick)bankjes is een kussendikte van tussen de 4 en 6 cm ideaal.
  • Voor loungekussens raden we je een kussendikte aan van tussen de 8 en 12 cm.
  • Houd je van een actieve, rechte zit? Dan is de gemiddelde zithoogte inclusief kussen 47 - 49 cm, gerekend vanaf de grond. Bij loungen is de gemiddelde zithoogte met kussen 42 cm. Houd hier bij het opgeven van de dikte (hoogte) van je kussen dus rekening mee. Te hoog zitten is namelijk minder comfortabel.
  • Wil je een zitkussen voor een bank? Dan is het het voordeligst om één kussen voor de hele zitting te bestellen. Het voordeel van meerdere kleinere kussens is echter dat die vaak handiger zijn op te bergen.

Waar moet ik op letten bij het opmeten van rugkussens?
Komen de rugkussens bovenop de zitkussens te staan? Trek dan de dikte (hoogte) van het zitkussen af van de diepte van de rugkussens. Anders steken de rugkussens straks uit boven de rand van je stoel of bank.

Gebruik en onderhoud

Kan ik mijn maatkussens buiten laten liggen?
Ja, dat kan. Al onze maatkussens zijn geschikt voor binnen en buiten. Blijft het aanhoudend nat weer? Dan raden we je aan om ze binnen op te bergen. Dan heb je er langer plezier van en zit je op droge kussens, zodra de zon weer schijnt.

Is mijn maatkussen waterdicht?
Bijna. Onze stoffen zijn waterafstotend en sneldrogend. Een flinke regenbui kan absoluut geen kwaad voor de zitting of de vulling. Even afschudden en klaar. De naden en ritsen zijn echter niet altijd 100% waterdicht. Daarom kun je de kussens bij aanhoudend nat weer het beste binnen opbergen.
Heb je de kussenhoes gewassen? Strijk dan de binnenkant ervan als de hoes droog is. Zo activeer je waterafstotende laag weer.

Mijn maatkussens zijn nat, hoe snel zijn ze droog?
Schud de kussens goed af en laat ze binnenshuis of in een schuur 2 uur drogen. Of leg ze een half uur tot een uurtje buiten in de zon. Dan kun je er daarna weer prima op zitten.

Kunnen mijn maatkussens het hele jaar buiten blijven liggen?
Dat kan. Maar het is beter om je buitenkussens of loungekussens in de winter op een droge en stofvrije plek op te bergen. Dan gaan ze langer mee.

Hoe kan ik mijn buitenkussens het beste onderhouden?
Zorg er in elk geval voor dat de maatkussens van binnen en van buiten droog zijn als je ze opbergt. En trek - als je de kussens lange tijd niet gaat gebruiken - de rits van de kussenhoes open, zodat het kussen goed kan ademen.

Hoe kan ik een vlek verwijderen?
Bijvoorbeeld met een doekje of een zachte borstel. Je kunt hierbij lauw water en wat zachte zeep gebruiken. Hoe sneller je de vlek weghaalt, hoe beter. Niet tevreden met het resultaat? Was de kussenhoes dan in de wasmachine op 30?C. Daarna wel even de binnenkant strijken om de waterafstotende laag weer te activeren.

Kan ik de kussenhoezen wassen?
Jazeker. Al onze maathoezen zijn in de wasmachine wasbaar op 30 graden Celsius.

Garantie en service

Hoe zit het met de garantietermijn voor mijn maatkussens?
Je krijgt 2 jaar garantie op je kussens.

Ik ben niet tevreden, wat nu?
Ging er iets mis, of heb je een klacht? Laat ons vooral direct weten wat er aan de hand is: (055) 360 12 43. We zoeken dan samen met jou naar een passende oplossing voor het probleem.

Levering en verzendkosten

Hoe snel zijn mijn maatkussens klaar?
We zorgen ervoor dat je maatkussens binnen 15 dagen bij je thuis zijn.

Hoeveel verzendkosten moet ik betalen?
Bestel je voor meer dan € 225,-? Dan betaal je niets voor de levering. Bij kleinere bestellingen betaal je € 10,- verzendkosten.

Kan ik de kussens ook zelf ophalen?
Jazeker. Je kunt de kussens - op afspraak - ophalen bij stoffeerderij de Kussenmakerij in Apeldoorn. Dan betaal je uiteraard geen verzendkosten.

Algemene vragen

Kan ik ook voor een andere vorm maatkussen kiezen?
Jazeker, maar helaas nog niet via deze website. Neem voor de mogelijkheden even contact met ons op: (055) 360 12 43.

Ik wil alleen kussenhoezen op maat bestellen en geen vulling, kan dat?
Ja, dat kan. Kies bij stap 2 van het bestelproces dan voor 'Geen vulling'.

Ik wil alleen een vulling bestellen, kan dat?
Ja, dat kan. Kies bij stap 1 van het bestelproces dan voor 'Geen hoes'.

Kan ik hier ook losse stof bestellen?
Losse stof kun je bestellen via ons contactformulier. Geef ons dan de naam, het nummer en de afmeting van de stof door. Of bel ons even: (055) 360 12 43.

Ik wil graag een ander type vulling bestellen, kan dat?
Jazeker, maar helaas nog niet via deze website. Neem voor de mogelijkheden even contact met ons op: (055) 360 12 43.

Ik kan nergens aangeven of ik kussens voor binnen of voor buiten wil. Klopt dat?
Dat klopt. Al onze stoffen zijn namelijk geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Dat betekent dat ze tegen een stootje kunnen en makkelijk schoon te maken zijn.

Zijn de stoffen kleurecht?
Ja, ze scoren 7-8 punten op een schaal die tot 8 loopt. En ze zijn afgewerkt met een waterafstotende laag. Zo weet je zeker, dat je er jarenlang plezier van hebt.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Ja. Je kunt de maatkussens op afspraak afhalen in onze stoffeerderij de Kussenmakerij in Apeldoorn. Zo bespaar je verzendkosten. Kies dan bij het bestelproces voor ‘Zelf afhalen’.

Zijn de prijzen op deze website inclusief btw?
Ja, alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Ik heb een fout gemaakt in het doorgeven van de maten, wat moet ik doen?
Bel ons zo snel mogelijk: (055) 360 12 43. Als we je order nog niet verwerkt hebben, kunnen we de maten en de factuur nog voor je aanpassen. Zodra je order verwerkt is, is er helaas niets meer aan je bestelling te veranderen.

Kan ik de aanschaf van maatkussens ongedaan maken?
Nee, voor maatwerk geldt geen herroepingsrecht. Je kunt eenmaal gemaakte maatkussens niet meer terugsturen.

Website door InterXL